Thursday, October 25, 2012

Me armastame kohtuid!

Järjekordne avaldus KSA-lt:

"Kuritöö- ja Salakaubaveoamet on hakanud lõpuks sallima Eestis toimivat kohtusüsteemi, sest viimaste päevade jooksul toimuv on silma paistnud pigem positiivsete kohtulahenditega.

Ei saa siinkohal kohe alustuseks märkimata jätta rahva suure liidri kiiruseületamist, mille eest määratud trahvi Harju Maakohus tühistas. Pole trahvi, pole tegu.

PPA - Politsei- ja Piirivalveameti vastuseks antud hala inimlikust eksitusest on hea lugeda. Loodame siis, et ka edaspidi on politseinikud inimlikud.

Kohtusüsteemi muutumisest paremuse poole annab märku ka Silvergate'i lõpplahend. Kui Eesti kohus töötaks pretsedentide järgi, siis Silvergate lõigi pretsedendi, et kui kuus inimest räägivad sama juttu, siis pole enam tegemist tahtlike valeütluste andmisega.

Mis aga ajendas meid tänast avaldust tegema, oli Harju Maakohtu otsus mõista oma naise surmanud mehele 1 aasta, 7 kuu ja 11 päeva pikkune vangistus.

Mitte, et selles midagi imelikku oleks. Kuna mees helistas ise politseisse ja teatas, et ta tappis kogemata oma naise. Kogemata kvalifitseeriti kohtus kui kaks lasku vintpüssist - üks kõhtu ja teine pähe.

Kuigi KSA-l pole andmeid konkreetse isevalmistatud relva kohta, on suur osa vintpüsse (eriti veel isevalmistatud) sellised, et pärast lasku tuleb see uuesti laadida või vähemalt uus padrun rauda tõmmata.

Mis omakorda tähendab seda, et kui tulistaja oli naise hirmutamiseks mõeldud esimese lasu kogemata hoopis naisele kõhtu tulistanud, siis selleks, et (tõenäoliselt) maas valudes vingerdavat ja teda ikka veel läbi karjumise impotendiks sõimavat naist veelgi paremini hirmutada, vinnastas mees oma relva uuesti ja tulistas. Tabades seekord oma naist kogemata pähe.

Kui nii, siis nii. Täiesti arusaadav.

Igatahes on toimiva kohtusüsteemi kergeusklikkus tervitatav nähtus meie õiguslikult väga hästi toimivas riigis.

Ander Veebikriminaali kommentaar toimunule: "Kui ma Vahipataljonis aega teenisin ja vahtkonnas käisin, siis õpetati meile lihtne reegel: kui keegi tahab tungida valvatavale territooriumile, siis teoreetiliselt peaks laskma esimese lasu õhku ja teise jalgadesse, kuid reaalsuses laske esimene õhku ja teine pähe - muidu hakkab, raisk, veel valetama!""

No comments:

Post a Comment